Gezinsontwikkeling

Binnen Cirkel hebben we de overtuiging dat ouders alles al in huis hebben wat er nodig is om goede ouders te zijn. Als mens hebben we een natuurlijke drang naar een blijvende hechte band met onze kinderen. Onvoorwaardelijke liefde en loyaliteit verbinden ouders en kind.

Van nature geeft u als ouder met positieve intenties vorm aan de ontwikkeling van uw kind, door de manier waarop u vanaf de eerste dagen met het kind communiceert. Het kind leert erop te vertrouwen dat u als ouder er voor hem/haar bent. Dit is essentieel voor een kind.

Een kind heeft basisbehoeften. Indien u als ouders hierop inspeelt  zal het kind opgroeien tot een evenwichtig persoon die zich verbonden durft te voelen met de mensen en de wereld om zich heen, en die durft te zijn wie hij of zij  is.

Basisbehoeften van het kind

  1. behoefte aan een veilige hechting met ouders
  2. behoefte aan zelfstandigheid en onafhankelijkheid
  3. behoefte aan eigen realistische grenzen kunnen stellen
  4. behoefte aan vrijheid in uiten van emoties
  5. behoefte aan spontaniteit, plezier en spel

Wanneer het niet op rolletjes loopt….

Iedere ouder wil het beste voor haar of zijn kind. Maar soms loopt het niet helemaal zoals u wilt. Veel ouders ervaren weleens gevoelens van onmacht, onveiligheid of frustraties.

Veel ouders voelen  vaker een druk om perfect te zijn en geen fouten te maken. Dan wordt vergeten dat wat een kind werkelijk nodig heeft om zich emotioneel veilig te voelen, terwijl een veilige gehechtheid de beste basis is dat u een kind kunt bieden.

Wat kunnen wij voor u doen?

Bij Cirkel bieden wij pedagogische ondersteuning en begeleiding, waarbij wij persoonlijke en exclusieve aandacht voor u als ouder(s) enorm belangrijk vinden.

Samen onderzoeken we uw kwaliteiten en uw beleving en dat van uw kind. We zoeken de oplossing om de positieve verandering in te zetten die u in het gezin nodig heeft.

De trajecten zijn kortdurend en oplossingsgericht. Dat wil zeggen dat we de aandacht richten op de oplossing en niet alleen op het probleem. We streven er naar om u te begeleiden op dat wat nu speelt, daar waar u het meest last van heeft.

De oplossing kan tot stand komen door pedagogisch adviezen, uitleg over ontwikkelingsfase en ontwikkelingstaken van een kind, oefeningen, een training (in kleine haalbare stapjes)zodat u de controle weer terug krijgt en kunt genieten van het samen zijn in het gezin.

Ieder sessie opnieuw willen we dat u met een goed gevoel naar huis gaat.

Welke resultaten kunt U verwachten:
· U zult ervaren dat u vanuit machteloosheid weer in ‘controle’ kunt komen
· Door te leren reflecteren op het gedrag van uw kind, en uw reactie daarop, gaat U beter begrijpen waarom uw kind bepaald gedrag laat zien
· U ontvangt tools, tips, strategieën om beter met het ongewenste gedrag van het kind om te gaan en hoe · U uw kind kan helpen
· U leert hoe U een goede balans vindt tussen uw kind beschermen, en het bevorderen van zijn/haar zelfstandigheid
· U gaat weer met meer plezier en minder moeite opvoeden, ook op de lastige momenten

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u werken aan een positieve ontwikkeling binnen uw gezin,

Stoeit u met een probleem binnen uw gezin?

Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek via contact.