Een kind kan een volwassene drie dingen leren: gelukkig zijn zonder reden, altijd bezig zijn en volhardend zijn in wat hij verlangt.
Paolo Coelho

De uitdagingen als ouder

Als ouder loop je soms tegen uitdagingen aan bij het opvoeden van je kind, waardoor je het allemaal even niet meer weet. Vooral als je kind gedragsproblemen heeft, hoogsensitief of temperamentvol is, kan dit veel van jou als ouder vragen. 

Als gezinstherapeut, counsellor en 'poepjuf' help ik jou bij het positief opvoeden van je kind, zodat je weer grip en vertrouwen krijgt op een liefdevolle manier. Samen ontwikkelen we een aanpak waardoor je kalm en evenwichtig blijft en je weer in contact bent met je kind, zodat je het juiste gedrag kunt stimuleren.

Herken jij een van deze problemen?

In de jaren dat ik werkzaam ben als gezins- jeugdtherapeut en 'poepjuf' zie ik vaak onderstaande problemen:

Mijn kind is niet zindelijk

Broekpoepen, niet op het toilet willen, ontlasting ophouden, of regelmatig plasongelukjes. Het is een belasting voor jou als ouder en voor je kind.

Mijn kind luistert niet

Je kind is ongehoorzaam, negeert jou en doet gewoon zijn eigen ding, waardoor jij je machteloos voelt.

Mijn kind heeft driftbuien

Jouw kind wordt een vurig draakje en een heethoofd: schreeuwen, krijsen, slaan en schoppen. Hierdoor weet jij niet meer hoe jij je kind tot bedaren kunt brengen.

Mijn kind wil niet eten of eet teveel

Groenten, fruit, warm eten, of eten met stukjes…alles is een strijd. Je kind lust alleen ongezonde producten. Je maakt je zorgen, want je kind krijgt niet de juiste voeding binnen om goed te kunnen groeien.

" Mijn kind huilt, dramt of schreeuwt en is onbereikbaar. Ik weet niet meer hoe ik tot mijn kind moet doordringen en voel me machteloos"

Ik begrijp jouw onmacht

Als moeder begrijp ik jouw uitdagingen maar al te goed. Zelf heb ik destijds met mijn handen in het haar gezeten, want mijn oudste dochter had een enorme sterke wil wat vaak resulteerde in schreeuwen en frustratie. Mijn tweede dochter bleek hoogsensitief te zijn. Deze twee uitersten waren een uitdaging voor mij. Telkens moest ik opnieuw zoeken naar oplossingen.

Dit intense gedrag in combinatie met huishouden, werk, relatie, familie en vrienden leiden tot overprikkeling en energieverlies. Mijn uitdaging lag in het feit dat ik telkens opnieuw moest zoeken naar de balans in mezelf en het gezin.

Mijn aanpak

Tijdens onze gesprekken help ik jou weer in balans te komen als ouder, zodat het opvoeden weer met plezier gaat. Dit doen we door middel van zelfinzicht, bewustwording en praktische tools. Samen komen we tot een aanpak die jou helpt bij het opvoeden van je kind en het ongewenst gedrag omvormt. Hierdoor komt er weer rust en balans in jouw gezin. 

Ik maak hierbij gebruik van NLP-technieken ter ondersteuning van het bewustzijnsproces en mijn sterk ontwikkelde intuïtie belicht wat nog aandacht nodig heeft.

Ik bied verschillende een-op-een begeleidingspakketten aan, evenals een oudercommunity op Facebook met nuttige informatie, advies en tips.

Elly is een geweldige coach en intervisiepartner, met een indrukwekkende professionele bagage en veel levenswijsheid. Zij heeft een scherpe intuïtie en een positieve houding. Als ik ergens in vastloop, luistert zij aandachtig en reikt vervolgens een ander perspectief aan, waardoor ik mijn eigen kwaliteiten weer kan zien. Dat geeft motivatie en inzichten om echt verder te komen.
Olga Teunis
5.0
Gezinsbalans in de Limburger
Gezinsbalans op de NOS
Gezinsbalans bij NPO1

Hoe ik jou kan helpen

Voordat je besluit om één van onderstaande opties te kiezen, kun je gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek (30 min) met mij inplannen om te kijken of ik de juiste gezinstherapeut/gezinscounsellor voor jou ben.

Eenmalig consult

Wil je eenmalig hulp en advies? Dat kan! 

Je kunt kiezen uit:

1 uur is 90 EUR
1.5 uur is 135 EUR

Dit is inclusief een verslag van ons gesprek. 

Pakketten

Is een eenmalig gesprek onvoldoende en wil je intensievere begeleiding om echt shifts te maken, dan kun je kiezen uit een van onderstaande pakketten.
Pakket Light 

Begeleidingsgesprek van 1,5 uur waarbij we jouw uitdagingen bespreken, onderzoeken wat de onderliggende factoren zijn en mogelijke opvoedstrategieën bepalen

Concreet actieplan op basis van wat we hebben besproken

6 weken online support waarbij je bij mij terecht kunt voor al jouw vragen en ik je adviseer in specifieke situaties. Ik motiveer je om door te zetten wanneer het even wat moeilijker is

Afsluitend gesprek van 45 minuten op locatie of online waarbij we terugblikken op de afgelopen weken en hoe het nu gaat

Follow-up e-mail met eventueel extra advies hoe om te gaan met bepaald gedrag

€350
Pakket Profound

● Een eerste begeleidingsgesprek van 1,5 uur waarbij we jouw uitdagingen bespreken, onderzoeken we wat de onderliggende factoren zijn en bespreken we mogelijke opvoedstrategieën

● Een concreet actieplan op basis van wat we hebben besproken

5x een-op-een gesprekken van 1 uur op locatie of online waarbij we zowel het gedrag van jouw kind, jouw eigen gedrag als de problemen en zorgen die jij ervaart analyseren. Dit geeft ons inzicht in de juiste opvoedstrategie om het gedrag van jouw kind te veranderen

● Gedurende het gehele begeleidingstraject krijg je online support. Je kunt bij mij terecht voor al jouw vragen. Ik adviseer je in specifieke situaties en help je doorzetten

● Een afsluitend gesprek van 45 minuten op locatie of online waarbij we terugblikken op de afgelopen weken en hoe het opvoeden nu gaat

● Een follow-up email met eventueel extra advies hoe om te gaan met bepaald gedrag

€695

Een aantal zorgverzekeraars vergoeden counselling en psychosociale hulpverlening vanuit de aanvullende zorgverzekering (gedeeltelijk).Je betaalt de zorg zelf contant of per factuur en declareert de factuur bij je eigen ziektekostenverzekeraar. Via deze link kun je zien welke vergoeding je kunt krijgen.

Reviews

Anouk Beckers

5.0

Consult van 1,5 uur

Bedankt voor het fijne gesprek, we hebben er veel moed en inspiratie door gekregen en zijn erg gemotiveerd om ermee aan de slag te gaan.

Ralf van Houtem

5.0

Consult van 1 uur

We wisten niet zo goed wat we moesten verwachten van het eerste gesprek met Elly Boer - alias de poepjuf. Uiteindelijk zijn we het gesprek open in gegaan en wekte dit meteen ons vertrouwen. Na het gesprek zijn we aan de slag gegaan met de tips die we kregen en was onze zoon van 4 binnen een paar dagen van het probleem af!

We kunnen aan anderen alleen maar aanraden om met open blik deze gesprekken in te gaan en vooral niet te lang te wachten. Elly heeft overduidelijk veel expertise!

Armand & Marielle

5.0

Light pakket

Op zeer professionele wijze liet Elly ons zelf aan het werk gaan en kijken naar ons als individu, maar ook als totaal gezin en als man en vrouw. We hebben hierbij vooral zelf gewerkt en suggesties aangedragen die door Elly werden gestuurd en gefinetuned. Deze soms confronterende aanpak werd goed in de gaten gehouden door Elly, waardoor ze dit ook steeds kon bijsturen en corrigeren.

Met name door de praktische aanpak bemerkten we in hele korte tijd al resultaat. Zowel onszelf als individu, als ook het hele gezin heeft het heel veel goeds gebracht, waarvoor we Elly zeer dankbaar zijn.

Lees meer reviews

Wil je kijken of ik bij je pas?

Boek een gratis consult met mij van 30 minuten, zodat we samen kunnen kijken of we bij elkaar passen. Ik kijk ernaar uit je te spreken!
Ik help ouders als het opvoeden niet vanzelf gaat, zodat ze weer vertrouwen, rust en plezier beleven en het gezin weer in balans komt.
  • Kloosterweg 7, 6241 GA Bunde
  • 06 48 04 39 28
Aanmelden voor mijn nieuwsbrief?
Meld je aan voor mijn nieuwsbrief boordevol inspiratie en opvoedtips voor positief opvoeden en balans vinden in je gezin.
© 2022 Praktijk Cirkel Gezinsbalans
Webdesign & Development by Magic Bytes

Gratis consult

Boek een gratis consult met mij van 30 minuten.

Pakket 2

Invalid shortcode

Pakket 1

Invalid shortcode

Book eenmalig consult

Invalid shortcode

Boek een gratis consult (30min)

De praktijk is momenteel gesloten en gaat 15 mei 2024 weer open.
Invalid shortcode