De kracht van opvoeden is durven kwetsbaar te zijn.
Elly Boer

Wie ben ik

Mijn naam is Elly en ik help ouders, waarbij het opvoeden even niet meer vanzelf gaat, weer rust en balans in het gezin te krijgen.

Door mijn inmiddels jarenlange ervaring als gezinscoach weet ik dat straffen en afdwingen van gewenst gedrag vaak een negatief effect heeft. Als moeder van een dochter met een sterke wil heb dit destijds zelf ervaren. Het dreef me soms tot wanhoop. Dit heeft wellicht bijgedragen aan mijn interesse in het gedrag van het kind. Waarom doet een kind zoals hij doet?

Ik ben erachter gekomen dat hier veel meer aan ten grondslag ligt en dat patronen die spelen in een familie, gezin, vader of moeder van grote invloed zijn.

Wat mij drijft

Als moeder en door mijn jarenlange ervaring als kinder- en jeugdtherapeut/kindercoach ben ik iedere keer weer verwonderd hoe datgene wat er speelt binnen een gezin, van invloed is op het gedrag van het kind. Door de jaren heen ben ik me gaan realiseren dat alle processen als cirkels met elkaar verbonden zijn. Door deze bewustwording en door hiernaar te kijken, kan het gedrag en de behoefte van het kind begrepen worden.
Tijdens de een-op-een begeleidingsgesprekken help ik jou weer controle en zelfvertrouwen te krijgen

Waar ik in geloof

Je omgeving (en dus het gedrag van je kind) is vaak een afspiegeling van wat er zich binnen in jou afspeelt. Dit vraagt daarom dat er niet alleen gekeken wordt naar het gedrag van jouw kind, maar het nodigt jou ook uit om te kijken naar jouw eigen gedrag en patronen. Als je dit durft te onderzoeken, zal dit effect hebben op je opvoeding.

Deze tijd vraagt een andere opvoedingsstijl dan de opvoeding die wij in onze tijd gewend waren. Straffen en belonen lijken steeds minder goed te werken. Onze kinderen vragen eerlijkheid, oprechtheid en duidelijkheid van ons. Als ouders vraagt dit van ons dat we soms afwijken van wat we al kennen.

Mijn drijfveer is om samen met jou te achterhalen welke patronen er bij jou en je kind spelen, zodat we hier samen mee aan de slag kunnen en we tot een effectieve aanpak komen.
De laatste tijd vaak dankbaar teruggedacht aan wat de coachperiode bij jou ons gezin heeft gebracht. Ik durf 't bijna niet te geloven zo goed gaat het!

Gisteren kwam het schoolrapport van onze zoon, niet te geloven. Ik deel het vol trots met je. Hij houdt zijn gedragsverandering dus vol. Hoe anders wat het een jaar geleden, we waren volop samen zoekend. Lieve Elly dank je wel voor je inbreng. We passen het geleerde nog steeds toe met dit fijne resultaat.
dankbare moeder
5.0

Mijn expertise

Als gecertificeerd pedagoog, counsellor, kind-en jeugdtherapeut, kindercoach, NLP coach, mijn sterk intuïtieve aanleg en diverse trainingen die ik heb gedaan op het gebied van familieopstellingen en systemisch denken, combineer ik zowel wetenschappelijke als intuïtieve kennis in mijn begeleiding.

Naast gezinsprofessional ben ik ook jarenlang kindercoach geweest. Samen met het kind ging ik aan de slag om op een liefdevolle en speelse manier het gedrag te veranderen. De kennis en ervaring die ik hierdoor heb opgedaan hebben mij veel inzichten gegeven in de opvoedproblemen waar ouders tegenaan lopen en hoe dit aan te pakken.

De rol die ik aanneem, is afhankelijk van wat jij nodig hebt. Soms ben ik de pittige dame die jou helpt om serieus naar jezelf te kijken en soms de invoelende dame die je bij de hand neemt om jezelf verder te ontwikkelen en het nieuwe gedrag eigen te maken. Vanuit wederzijds vertrouwen zul je zien dat het je gaat helpen. Ik gebruik heldere en concrete taal. Jouw vraag staat centraal.

Elly is een “fijne vrouw”… echt! De manier waarop Elly luistert en oordeelloos vragen stelt levert een gevoel van veiligheid op, waardoor ook kwetsbare items naar voren kunnen komen.
Karin & Inge
5.0

Wil je kijken of ik bij je pas?

Boek een gratis consult met mij van 30 minuten, zodat we samen kunnen kijken of we bij elkaar passen. Ik kijk ernaar uit je te spreken!
Ik help ouders als het opvoeden niet vanzelf gaat, zodat ze weer vertrouwen, rust en plezier beleven en het gezin weer in balans komt.
  • Kloosterweg 7, 6241 GA Bunde
  • 06 48 04 39 28
Aanmelden voor mijn nieuwsbrief?
Meld je aan voor mijn nieuwsbrief boordevol inspiratie en opvoedtips voor positief opvoeden en balans vinden in je gezin.
© 2022 Praktijk Cirkel Gezinsbalans
Webdesign & Development by Magic Bytes

Gratis consult

Boek een gratis consult met mij van 30 minuten.

Pakket 2

Invalid shortcode

Pakket 1

Invalid shortcode

Book eenmalig consult

Invalid shortcode

Boek een gratis consult (30min)

De praktijk is momenteel gesloten en gaat 15 mei 2024 weer open.
Invalid shortcode