Referentie

 

Wij zijn bij Elly terechtgekomen door zindelijkheidsproblemen van onze zoon, die op dat moment 4,5 jaar was. Wij als ouders waren al gedurende lange tijd op zoek naar manieren om hem te helpen, maar liepen hier zelf in vast. De problemen met zindelijkheid zorgden daarnaast voor stress rondom toiletgebruik. Steeds kwamen we in strijd met onze zoon omdat hij vaak weigerde naar het toilet te gaan en daardoor in zijn broek plaste en poepte.

Samen met Elly hebben we bekeken wat we al geprobeerd hebben. We zijn met haar op zoek gegaan op welke manieren onze zoon dingen aanleerde en waar hij gevoelig voor was. Elly bracht hier bij veel ideeën aan, waarbij ze steeds samen met ons bekeek wat paste in onze gezinssituatie. Zo zijn we begonnen met het ‘gezellig’ maken van het toilet en hebben we gezocht naar beloningssystemen die paste bij onze zoon. Ook beseften we door de input van Elly dat onze zoon veel baat had bij visualisaties.

Elly hield ons scherp door steeds vragen te blijven stellen, maar liet daarnaast steeds merken veel vertrouwen in ons als opvoeders te hebben. Mede door haar vertrouwen in onze aanpak, hebben we de strijd los kunnen laten en hebben we geleerd het tempo van onze zoon te volgen. Het loslaten van de strijd zorgde voor veel meer rust in de thuissituatie. We hebben geleerd te vertrouwen op ons zelf en op onze zoon. Deze rust heeft er mede toe geleid, dan onze zoon inmiddels zowel ’s nachts als overdag volledig zindelijk is.

Wanneer er soms een terugval is, kunnen we hem, dankzij de zeer gevarieerde ideeën die Elly ons aan de hand heeft gedaan, altijd weer voldoende ondersteunen.