Referentie van ouders: okt 2019

“Elly zorgt dat je de vermogens die je in je hebt zelf ontdekt en leert in te zetten. Ze gaat echt uit van je eigen kracht en helpt je die aan te boren. Elly luistert als geen ander en voelt uitstekend aan wat iemand nodig heeft. We voelden ons telkens veilig en gewaardeerd. Ze heeft ons het gevoel gegeven dat we prima op weg zijn. We hebben mogelijkheden geleerd om meer controle te krijgen over de uitdagingen waar we mee te maken hadden. En dat is gelukt. Ons heeft dat heel mooie inzichten opgeleverd en vooral balans en houvast voor de toekomst.”


Gezinsontwikkeling:

“Elly is empathisch, deskundig, correct, direct no-nonsens en oplossingsgericht. Onze zoon voelde zich meteen op zijn gemak. De aanpak door ouders erbij te betrekken en ook hen te begeleiden werkt heel goed. Door haar brede kennis en achtergrond is ze in staat om gericht te adviseren en te helpen.” Anoniem


Referentie:

Elly is een “fijne vrouw”………….echt!

Ze stelt mensen op hun gemak en laat hen in hun waarde. De manier waarop Elly luistert en oordeelloos  vragen stelt levert een gevoel van veiligheid op, waardoor ook kwetsbare items naar voren kunnen komen. Ze geeft mensen de ruimte , dit geeft vertrouwen en respect.

Als presentator is Elly heel inspirerend en enthousiast, rustig en ook heel helder en duidelijk. Ze kan anderen meenemen in haar ervaringswereld. Ze is een inspirator en een verbinder die een basis legt voor teamsamenwerking. Haar expertise is groot en veelzijdig.

Als coach laat ze mensen hun eigen kracht terug vinden, dat geeft mensen weer veel energie en is super interessant.  Samen met haar hebben we een succesvolle workshop georganiseerd waar we met trots op terug kijken. Met dank aan Elly.

Xonar, jeugdzorg MKD  Maastricht, Sittard en Heerlen

Karin Janssen (jeugdverpleegkundige) en Inge Adriaens (pedagogisch medewerker)


Ervaringsverhaal moeder met 11 jarige dochter:

Naar aanleiding van een aantal gebeurtenissen in ons leven ben ik op zoek gegaan naar iemand die mijn lieve gevoelige dochter van 11 kon helpen bij het uiten van haar gevoelens. Ook ik zelf was soms de grip kwijt in de thuissituatie en dat resulteerde in ruzie en stress.

Als je op zoek bent naar hulp bij hooggevoeligheid stuit je al vaak op een ‘zweverige’ aanpak terwijl ik het liever duidelijk en concreet heb. Dat vond ik bij Elly Boer!

Zij luistert goed en heeft een rustige en prettige manier van coachen.

Ze is eerlijk en duidelijk en haar openheid zorgt ervoor dat je je direct fijn voelt bij haar.

Deze eigenschappen in combinatie met haar professionele werkwijze spraken mij erg aan.

Mijn dochter vond de gesprekken die ze had met Elly leuk en fijn.

Vooral omdat ze tijdens deze gesprekjes gezellig samen knutselden. Voor mijn dochter de juiste aanpak.

Maar het allerbelangrijkste is dat dit traject ons dichter bij elkaar heeft gebracht en dat mijn dochter nu veel beter in haar vel zit.

Dank je wel Elly, dit was precies wat we nodig hadden!


​Referentie van ouders van kind met gedragsproblemen:

We hebben de aanpak van Elly binnen Cirkel als effectief ervaren en we voelden ons net als onze zoon erg op ons gemak. We bevelen de begeleiding van harte aan. Vader en  moeder Cissy en Maurice


Casus meisje 5 jaar met slaapproblemen:

Door slaapproblemen van onze dochter van 5 jaar zijn we een dik half jaar geleden bij gezinscoach Elly Boer, Cirkel, terecht gekomen.

Haar methodiek, gericht op hoog sensitieve kinderen, sprak ons meteen aan.

De laagdrempeligheid en haar praktische aanpak door eenvoudige opdrachten, goede tools en bewustwording, waren voor ons ouders een eyeopener, maar ook vaker een bevestiging.

De kracht van Elly is om goed te luisteren naar ons als ouders en te analyseren, om vervolgens in te spelen op onze situatie en problemen waar wij tegenaan lopen.

Voor ons als ouders is het vervolgens de taak om actief, met de door Elly aangedragen tools, in de thuissituatie consequent aan de slag te gaan. Al snel merkten wij veranderingen bij onze dochter en ging het slapen ook beter.

Elly bedankt voor de fijne gesprekken, praktische tips / tools en ondersteuning!

Bart en Jessica Knapen


​Ervaringsverhalen:

Elly heeft echt wonderen verricht in de zindelijkheidstraining van ons zoontje.

We hebben 1.5 jaar geworsteld met het zindelijk maken van ons eigenwijze mannetje. Gedurende die tijd hebben we echt alles geprobeerd, maar niets sloeg aan. Dit zorgde voor veel spanning in huis. Aangezien de schooldatum dichterbij kwam hadden we bij het consultatiebureau hulp ingeroepen waarna we naar Elly werden doorverwezen.

Na 2 gesprekken met haar (zonder ons zoontje) legde ze direct de vinger op de juiste plek; Wat wij als ouders moesten veranderen in ons eigen gedrag om ons zoontje te helpen. Met haar pragmatische aanpak en oplossingen zagen we binnen een week vooruitgang en na 5 weken was hij volledig zindelijk. Dit gaf hem en ons zo’n ontzettende boost dat we ook een grotere rust en zelfstandigheid

Daarbij komt nog dat hij nooit heeft meegekregen dat Elly op de achtergrond hielp, want Elly heeft ons begeleid via E-coaching. We spraken elkaar wekelijks telefonisch over de voortgang en wat we verder als ouders konden verbeteren, om ons zoontje verder te helpen.

Met onze ervaring willen we andere ouders die hetzelfde meemaken aanmoedigen niet zelf te blijven worstelen, maar om hulp te vragen. Het coachingstraject van Elly heeft ervoor gezorgd dat we nu een zindelijke, trotse en zelfverzekerde kleuter thuis hebben.

Lieve Elly, heel erg bedankt voor al je goede zorgen!


Wij zijn bij Elly terechtgekomen door zindelijkheidsproblemen van onze zoon, die op dat moment 4,5 jaar was. Wij als ouders waren al gedurende lange tijd op zoek naar manieren om hem te helpen, maar liepen hier zelf in vast. De problemen met zindelijkheid zorgden daarnaast voor stress rondom toiletgebruik. Steeds kwamen we in strijd met onze zoon omdat hij vaak weigerde naar het toilet te gaan en daardoor in zijn broek plaste en poepte.

Samen met Elly hebben we bekeken wat we al geprobeerd hebben. We zijn met haar op zoek gegaan op welke manieren onze zoon dingen aanleerde en waar hij gevoelig voor was. Elly bracht hier bij veel ideeën aan, waarbij ze steeds samen met ons bekeek wat paste in onze gezinssituatie. Zo zijn we begonnen met het ‘gezellig’ maken van het toilet en hebben we gezocht naar beloningssystemen die paste bij onze zoon. Ook beseften we door de input van Elly dat onze zoon veel baat had bij visualisaties.

Elly hield ons scherp door steeds vragen te blijven stellen, maar liet daarnaast steeds merken veel vertrouwen in ons als opvoeders te hebben. Mede door haar vertrouwen in onze aanpak, hebben we de strijd los kunnen laten en hebben we geleerd het tempo van onze zoon te volgen. Het loslaten van de strijd zorgde voor veel meer rust in de thuissituatie. We hebben geleerd te vertrouwen op ons zelf en op onze zoon. Deze rust heeft er mede toe geleid, dan onze zoon inmiddels zowel ’s nachts als overdag volledig zindelijk is.

Wanneer er soms een terugval is, kunnen we hem, dankzij de zeer gevarieerde ideeën die Elly ons aan de hand heeft gedaan, altijd weer voldoende ondersteunen.


Ervaringsverhaal moeder van kleuter:

Wij zijn bij Cirkel terecht gekomen op advies van het consultatiebureau in verband met zindelijkheidsproblemen van onze zoon. Hij weigerde op de wc te poepen en deed zijn behoeften in zijn broek.

Na een zorgvuldige analyse van het probleem waarbij ook gekeken is naar ons aandeel als ouders, hebben wij praktische en duidelijke handelingsadviezen gekregen. Stap voor stap is toegewerkt naar poepen op het toilet.

Uiteindelijk is het gelukt en  hebben we samen een feestje gevierd waarbij bij zijn poep-diploma heeft gekregen.

Wij vonden het prettig dat er ook breder werd gekeken dan enkel de zindelijkheidsproblemen. Onze zoon heeft een sterke eigen wil en kan explosief reageren. Ook daarvoor hebben we handvatten gekregen.

Wij zijn zeer tevreden met wat we samen bereikt hebben!


Referentie van een tevreden moeder:

Wij hebben de gesprekken als prettig ervaren. Ik heb zelfs een keer tussendoor kunnen bellen met Elly om mijn zorgen over het een en ander te kunnen bespreken. Dit maakt dat de begeleiding dus erg toegankelijk was en wij ons gehoord voelden. We hebben van begin tot eind veel aan Elly gehad en het heeft tot een geweldig resultaat geleid, namelijk een zorgeloos poepend kind op het toilet!


Casus: L. jongen van 8 jaar, voelt dat hij niet lekker in zijn vel zit en is vaker boos en verdrietig.

Beste ouders van L.,

Wat was nodig om het ongewenste gedrag van uw kind om te buigen naar gewenst gedrag?

Antwoord moeder: Het kind bewust maken van zijn gevoelens en acties, steeds de emotie benoemen. Het aandragen van oplossingen bij bepaalde emoties.

We willen de begeleiding zeker aanbevelen. De erg prettige en persoonlijke benadering van Elly is ons erg goed bevallen. Ook het contact met ons kind was erg fijn en oprecht.

Beste L.: Hoe hebt jij de begeleiding ervaren?

Antwoord L : “Het was leuk bij Elly, ik vind het fijn om te spelen en praten samen. Soms vond ik het niet zo leuk dan testte ze me”.


Referentie van ouders van twee kinderen:

“Wij zijn bij Elly in de praktijkruimte in haar huis gekomen en voelden ons hier ook letterlijk al heel snel thuis.

Op zeer professionele wijze liet Elly ons zelf aan het werk gaan en kijken naar ons als individu, maar ook als totaal gezin en als man en vrouw.

We hebben hierbij vooral zelf gewerkt en suggesties aangedragen die door Elly werden gestuurd en gefinetuned.

Deze soms confronterende aanpak werd goed in de gaten gehouden door Elly, waardoor ze dit ook steeds kon bijsturen en corrigeren.

Met name door de praktische aanpak bemerkten we in hele korte tijd al resultaat. Zowel onszelf als individu, als ook het hele gezin heeft het heel veel goeds gebracht, waarvoor we Elly zeer dankbaar zijn”.

Armand en Marielle


Referentie:

“Elly is een geweldige coach en intervisiepartner, met een indrukwekkende professionele bagage en daarnaast heel veel ervaring en levenswijsheid. Zij heeft een scherpe intuïtie, gecombineerd met een open en positieve houding. Als ik ergens in vastloop, luistert zij aandachtig en reikt vervolgens andere perspectieven en contexten aan, waardoor ik mijn kwaliteiten weer kan zien. Juist dat geeft motivatie en inzichten om weer met een valkuil aan de slag te gaan en echt verder te komen.”
Olga Teunis, loopbaancoach


Ervaringverhaal:

Anna kwam als moeder van een 5 jarige dochter moedig naar Cirkel. Vanuit bezorgdheid en machteloosheid was ze al een geruime tijd op zoek naar adequate hulp. Zij voelde zich als moeder niet echt gehoord en serieus genomen.Er waren ook twijfels bij haar en haar man over de vraag of het probleem van hun dochter wel groot genoeg was voor therapie.Er is echter een probleem met het gedrag van de dochter en dit is zeer aanwezig en vervelend voor het gezin.Door aan te sluiten op de behoefte van de ouders en door hen in de spiegel te laten kijken en hen weer te leren vertrouwen in eigen kwaliteiten ontstond er kracht. Kracht om eigen tekortkomingen te zien, eigen oplossingen te bedenken, anders tegen zaken aankijken en meer rust in te bouwen door acceptatie van datgene wat er is.Het kind volgde haar ouders moeiteloos en liet periodes zien van aangepast gedrag.Viel ook af en toe terug in ongewenst gedrag. De ouders kregen inzicht in het patroon en het gedrag is hanteerbaar geworden.Het is een proces van groter groeien,met meer evenwicht en balans,om goed te functioneren als ouders. De begeleiding was op maat en soms confronterend. Het hielp de ouders om positief en vooruit te denken. In de thuissituatie werden enkele begeleidingsgesprekken in de avonduren met beide ouders gevoerd, daarnaast was er communicatie via mail.Deze manier sloot aan bij de behoefte van dit gezin, zij wilden niet dat hun dochter extra belast werd en geloofden dat zij zelf in staat waren om het gedrag te veranderen.


Referentie → Poepproblemen:

Onze dochter had een poepprobleem welke resulteerde in ophoudgedrag. Naar aanleiding van een langdurig traject dat wij volgden in het ziekenhuis en geen effect sorteerde, zijn we door de kinderarts doorverwezen naar Elly.
Al na het eerste gesprek hadden wij vertrouwen in Elly en haar aanpak.
Gedurende de periode dat Elly ons ondersteund heeft bij het aanpakken van het probleem heeft ze zich op ons als ouders gericht en ons handvaten gegeven hoe wij moeten handelen om het probleem op te lossen. Wat voor ons vooral een eye-opener was is dat Elly meteen doorgronde dat de oplossing lag in het aanpassen van onze reactie op het gedrag rondom het poepprobleem van onze dochter. Zo ontvingen wij steeds feedback op ons gedrag als ouders en ontvingen wij goede handvaten om ons gedrag aan te passen, met resultaat!
Wij zijn Elly enorm dankbaar voor de begeleiding die ze ons gegeven heeft.

vader Hans


Ervaringsverhaal:

Wij zijn een gelukkig gezin met een zoon van 4 (tijdens het traject bij Elly 3 jaar) en een dochter van twee jaar.

Onze zoon had vanaf zijn eerste jaar last met poepen als er “spannende” momenten voor hem aanstaande waren of sprake was van veranderingen. Deze momenten waren bijvoorbeeld op bezoek gaan bij onbekenden, op vakantie gaan of naar de kinderopvang/ peuterspeelzaal gaan.

Het probleem werd van kwaad tot erger met als resultaat ‘ ophoudgedrag’. Hij kon zijn ontlasting dagen ophouden en werd daar vervolgens ziek van. Hij zat daardoor vooral niet lekker in zijn vel.

Na alle huis, tuin en keuken middelen te hebben geprobeerd zijn we na twee jaar proberen, stimuleren, maar uiteindelijk gefrustreerd naar kinderarts doorverwezen geworden door de huisarts. De kinderarts heeft ons (na een medische behandeling) doorverwezen naar Elly Boer om met onze zoon aan de slag te gaan om deze spiraal te doorbreken, met als resultaat hem op de wc te laten poepen.

Na het intake gesprek te hebben gehad, hebben wij besloten om het traject in te gaan om het gestelde doel te halen. Elly gaf meerdere keren aan dat het niet alleen aan onze zoon zou liggen of het doel gehaald zou worden, maar ook ons doorzettingsvermogen zou op de proef gesteld worden.

Het eerste gesprek dat wij als ouders met Elly hadden was confronterend maar ook verhelderend. In dit gesprek kwam snel naar voren dat onze zoon een heel onzeker mannetje was. Het gevolg van deze onzekerheid was het ophoudgedrag. Tevens werden enkele praktische zaken voor ons als ouders besproken, die moesten veranderen om uiteindelijk hem zover te krijgen dat ons gezamenlijk doel werd behaald.

Daarna is Elly met ons aan de slag gegaan. Onze zoon voelde zich heel snel vertrouwd bij Elly en ging er graag naar toe. Uiteindelijk na in totaal 5 sessies te hebben gehad en ook thuis alle tips en praktische zaken doorgevoerd te hebben, is het gelukt!

Hij kan poepen op de wc, houdt zijn ontlasting niet meer op en heeft ongelofelijk veel zelf vertrouwen gekregen hierdoor. Hij is sindsdien heel opgewekt, vrij en zelfverzekerd. Wijzelf, maar ook vrienden, bekenden en de leidster van de peuterspeelzaal kennen hem bijna niet meer terug. Voor ons is dat eigenlijk het mooiste geweest van dit hele proces: om te zien hoe onze zoon gegroeid is en opgewekt door het leven gaat! Zo begint hij positief aan zijn nieuwe avontuur van de basisschool.

Nogmaals bedankt.

De aanpak van Elly is heel prettig en ongedwongen, waardoor onze dochter zich meteen op haar gemak voelde. Het is begeleiding op een speelse manier, waardoor het leuk is voor het kind, maar ook gericht op de kern van het probleem. Onze dochter heeft helemaal niet in de gaten gehad dat we een ‘probleem’ aan het oplossen waren. Het allerbelangrijkste voor haar was dat zij graag naar juffrouw Elly toe ging  om met haar en meneer de aap te spelen.

Ouders van een 4 jarige kleuter.


Gedragsprobleem: Tweeling slapen niet door, worden meerdere keren per nacht wakker

Evaluatie van de ouders met betrekking tot de begeleiding:

De tools die werden aangereikt hebben een gedragsverandering tot gevolg gehad.

Wij hebben de begeleiding als zeer positief ervaren. Met name de nieuwe inzichten door het probleem van alle kanten te benaderen heeft nieuwe invalshoeken opgeleverd.

Ook het meedenken op een constructieve manier is door ons als positief ervaren.