Trotse poepjuf

Poepproblemen kunnen opgelost worden met behulp van een poepjuf.

Poep wil er niet uit, verstoppingen, pijn, drama, onmachtgevoelens, frustratiegevoelens.

Hij wil niet poepen op toilet, wil geen medicatie innemen, niet zeggen dat hij een vieze broek heeft, wil niet verschoont worden. Kan niet zeggen waar hij last van heeft of waar hij bang voor is. Hij heeft een pittig karakter en een duidelijke eigen wil. Kan heel veel zelf plast zelfstandig op toilet maar poept in de broek.

Hoe moeilijk is dit om te begrijpen en om er vat op te krijgen? Ophoudgedrag of vasthoudgedrag,obstipatie komt veel voor bij gevoelige wijze kinderen. Ophoudgedrag biedt enerzijds veiligheid maar teveel ervan zorgt voor niets meer durven of willen dus van afhankelijkheid.

Het leren poepen is wordt dan een vaardigheid die geleerd moet worden. Een kind leert luisteren naar zijn lijf en leert op tijd naar toilet te gaan. Om dit te kunnen is autonomie nodig. Hij mag leren tijdig los te laten om zichzelf te ontlasten; ontlasten van emotie en shit.

De poepjuf leert ouders en kinderen om anders te kijken naar ophoudgedrag en reikt tools aan om ongewenst gedrag om te buigen naar gewenst gedrag. Evi van 4 jaar heeft dit geleerd in 5 sessies en is erg trots op haar poepdiploma.

Gefeliciteerd!!!

Gerelateerde artikelen

Een eerste stap naar meer balans

Plan een vrijblijvend gesprek met mij in van 30 minuten
Ik help ouders als het opvoeden niet vanzelf gaat, zodat ze weer vertrouwen, rust en plezier beleven en het gezin weer in balans komt.
  • Kloosterweg 7, 6241 GA Bunde
  • 06 48 04 39 28
Aanmelden voor mijn nieuwsbrief?
Meld je aan voor mijn nieuwsbrief boordevol inspiratie en opvoedtips voor positief opvoeden en balans vinden in je gezin.
© 2022 Praktijk Cirkel Gezinsbalans
Webdesign & Development by Magic Bytes

Gratis consult

Boek een gratis consult met mij van 30 minuten.

Pakket 2

Invalid shortcode

Pakket 1

Invalid shortcode

Book eenmalig consult

Invalid shortcode

Boek een gratis consult (30min)

Invalid shortcode