Wethouder Mieke Damsma in gesprek met Elly Boer tijdens de informatiemarkt.

Transitie: jeugdzorg naar de gemeenten.

Vrijdag 24 april opende de wethouder Mieke Damsma D66 Cultuur,onderwijs en jeugdzorg de informatie markt in de Valk te Maastricht.

Vele zorgaanbieders en jeugdzorgteams van de verschillende gemeenten maakten kennis met elkaar tijdens deze bijeenkomst.

Cirkel was ook aanwezig en de wethouder toonde belangstelling voor de informatie die te halen is bij Cirkel. Cirkel past prima binnen de 8 ambities die door18 gemeenten in Zuid Limburg zijn geformuleerd.

Cirkel is namelijke een kleinschalige praktijk waar direct actie ondernomen kan worden. Bij Cirkel staat persoonlijke begeleiding centraal en is er exclusieve aandacht voor “het gewone opvoeden” en de eventuele problemen van kinderen. In de praktijk zijn geen kille ruimtes en wachtkamers met lange wachttijden.

Bij Cirkel leren ouders en kinderen om doelen te stellen en obstakels te overwinnen door samen te werken.

De speerpunten van Cirkel:

  • Er is duidelijke en actuele informatie over de begeleiding, de verschillende mogelijkheden van zorg en gemakkelijke contactmogelijkheden via de website www.gezinsbalans.com.
  • Er is zorg op maat: kortdurend, laagdrempelig en oplossingsgericht.
  • Het is een overzichtelijke organisatie en er is veel structuur binnen een wenselijk traject.
  • Het gezin wordt als een systeem begeleid; er wordt gekeken naar de gehele context.Ouders leren vanuit eigen kracht aan te sluiten bij het kind en vergroten hiermee hun eigen opvoedingscapaciteiten.
  • Kinderen leren over verantwoordelijkheid te hebben en te nemen.

Binnenkort verhuizen wij naar een nieuwe praktijkruimte waar het huiskamergevoel meteen voelbaar is. Hier wordt kracht, vertrouwen en veiligheid uitgestraald. Binnen Cirkel werkt Elly Boer. Zij is gezinscounsellor, pedagoog en kind- en jeugdtherapeut. Zij verleent lichte ambulante zorg aan ouders en kinderen die kan bijdragen aan vroegtijdige herkenning van grotere problemen.